Zaorálek s Marksovou zcela selhali v pomoci Češce a jejím dětem ve Švýcarsku

24. 09. 2017 8:27:07
O případu Renaty Rolle psal před 2 lety europoslanec Tomáš Zdechovský. Nejen psal, ale byl to právě on, kdo jí, narozdíl od ministra Zaorálka či ministryně Marksové a jejích podřízených na ÚMPOD, pomohl.

Ve stručnosti příběh paní Renaty. Žila a pracovala ve Švýcarsku, kde si vzala Švýcara a narodil se jim syn. Manželství se začalo rozpadat, manžel pomocí svých kontaktů a známých dokázal Renatu dostat do psychiatrické léčebny a soudně ji zbavit svéprávnosti, docílit svěření syna do své péče a Renatu tím zbavit rodičovských práv a možnosti jej vídat.

Paní Renatu drželi v psychiatrické léčebně neuvěřitelných 14 měsíců, podávali jí silné léky.

Během této doby se paní Renata opakovaně obracela se žádostí o pomoc na české zastupitelské úřady ve Švýcarsku, na ministra Zaorálka, na Úřad pro mezinárodněprávní ochranu dětí v čele se Zdeňkem Kapitánem, na ministryni Marksovou. Postup výše zmíněných vůči ní byl otřesný. Zaorálek, Marksová, Kapitán a další úředníci se spokojili s "vysvětlením" švýcarských úřadů, že paní Renata je "blázen" zbavený svéprávnosti a dítěte oprávněně. Nepodnikli nic, aby si skutečný stav paní Renaty či příčiny situace ověřili. Aneb úředník vždy věří jinému úředníkovi a navíc bohaté Švýcarsko, že ano.

Paní Renata se v té době seznámila s případem Evy Michalákové v českých médiích a obrátila se o pomoc na europoslance Zdechovského, který Evě Michalákové pomáhá.

Zdechovský si, narozdíl od Zaorálka a dalších úředníků, začal zjišťovat situaci. Dokázal za krátkou dobu dostat paní Renatu z psychiatrické léčebny a pomoci jí vídat svého syna. Díky němu a pomoci dalších obětavých lidí si paní Renata zařídila nový život, potkala nového muže. S ním počala své druhé dítě, dceru Aničku. V době jejího těhotenství hrozilo, že Aničku švýcarská sociálka sebere hned po porodu, protože paní Renata byla stále zbavená svéprávnosti.

Jen díky Zdechovskému a dalším si nakonec paní Renata mohla dceru ponechat a vychovávat ji s přítelem.

http://zdechovsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=472670

A začít se znovu soudit o syna.

Po pár měsících vyšlo u soudu najevo, že do psychiatrické léčebny byla zavřena na základě diagnózy POPORODNÍ DEPRESE ! Žádná jiná diagnóza jí zjištěna nebyla !

Je neuvěřitelné, že ve státě jako je Švýcarsko zavřou ženu na psychiatrii na 14 měsíců, dávají jí silné léky, zbaví svéprávnosti a dítěte jen na základě poporodních depresí !

A nebýt Zdechovského, zřejmě by tam zůstala mnohem déle a její život se ubíral zcela jiným směrem.

Dnes žije paní Renata se svým švýcarským přítelem a dcerou Aničkou v České republice. O syna se stále soudí. Sílu jí dodávají její přátelé v čele se Zdechovským či Evou Michalákovou, z nichž se staly přítelkyně a navzájem si dodávají sílu v boji s úřednickou hydrou a lidmi jako jsou jejich pomstychtiví a všehoschopní exmanželé.

Tento příběh je jen dalším z mnoha svědectví o tom, že ministr Zaorálek a jeho ministerstvo zahraničí, stejně jako ministryně Marksová a její Úřad pro mezinárodněprávní ochranu dětí ve skutečnosti na české občany v určitých bohatých zemích kašlou. Ještě štěstí, že se případu Renaty neuchopili jistí novináři, např. ti z Reportérů ČT či pořadu 168 hodin. To bychom se dočkali mediální smršti o tom, že ve Švýcarsku se vlastně nikomu nic špatného neděje a kdo tvrdí opak, je ruský agent šířící ruskou propagandu...Dočkali bychom se citací lží švýcarských úředníků, že paní Renata je "blázen" a zcela správně byla zbavena svéprávnosti. Dočkali bychom se rozhovorů se švýcarskými odborníky, že ve Švýcarsku je zájem dítěte vždy na prvním místě a my v ČR to prostě nemůžeme chápat. Zřejmě bychom se díky pomoci těchto obětavých novinářů, kteří přece nelžou, jen vhodně upravují pravdu a podání situace podle potřeb, nikdy nedozvěděli, že skutečnosti jsou zcela jinak a lhali švýcarští úředníci, nikoliv matka...

Autor: Vera Kuncova | neděle 24.9.2017 8:27 | karma článku: 36.84 | přečteno: 3405x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 8.47 | Přečteno: 199 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 13.75 | Přečteno: 208 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 28.94 | Přečteno: 618 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.27 | Přečteno: 529 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.93 | Přečteno: 472 | Diskuse
Počet článků 8 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 5137

... žena, která má ráda spravedlnost, poctivost bez křivd a nenávisti, ráda bych aspoň svým málem upozornila hlavně na křivdy, které se páchají na dětech a jejich rodin...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...