Vera Kuncova

Denis Michalák za pár let poděkuje Norsku a svým norským pěstounům za zničený život

13. 07. 2017 9:16:57
Norsko na konci června oznámilo ministerstvu zahraničních věcí, že udělilo nezletilému českému občanovi norské občanství. Občanovi, který se nemůže právně sám rozhodovat a který má českou rodinu, jež o něj soudně bojuje.

Dědeček chlapců v Norsku bude u soudu bojovat, aby mohl své chlapce vůbec vidět nebo jim aspoň zatelefonovat. Matka nyní podává žalobu do Štrasburku.

Pomohlo Norsko, norská sociálka Barnevernet a norští pěstouni nějak českým chlapcům Michalákovým ? Ne. Naopak, zadělali jim na velké psychické problémy tím, že je násilím odtrhli od sebe navzájem bez jakéhokoliv rozumného vysvětlení.

A bez jakéhokoliv vysvětlení české děti drží již několik let v izolaci od jejich celé rodiny, zejména od babičky s dědou. Prarodiče se tak budou muset v Norsku soudit, aby hájili práva svých vnuků na rodinný život a vlastní identitu.

Mezitím vyplulo napovrch, že starší Denis Michalák trpí v pěstounské péči závažnými psychickými problémy. Tedy, že jeho stav se u pěstounů nijak nezlepšil, naopak se zhoršuje.

https://www.facebook.com/notes/%C4%8Desko-vra%C5%A5me-d%C4%9Bti-rodi%C4%8D%C5%AFm/tiskov%C3%A1-zpr%C3%A1va-3-4-2017/1261987953921820/

https://www.facebook.com/notes/%C4%8Desko-vra%C5%A5me-d%C4%9Bti-rodi%C4%8D%C5%AFm/tiskov%C3%A1-zpr%C3%A1va-3-4-2017/1261987953921820/

A do toho jeho pěstouni zažádali o udělení norského občanství a brání již 5 let chlapci ve styku s dědou, babičkou a celou rodinou. Svého bratra může vídat pouze 1x za 3 týdny.

Nyní je chlapci 12 let. Žije již 6 let v zajetí lží svých pěstounů, je na nich zcela závislý. Přestože ještě rok po odebrání chtěl zpět ke své rodině a ptal se na schůzkách, kdy už půjde domů, dnes nechce o své rodině ani slyšet. Odmítá kontakty se svou rodinou, odmítá své české kořeny, svou identitu. Kdy dosáhl tohoto stavu ? Před 4 lety, když jej sociálka bez soudního rozhodnutí odtrhla od jeho bratra a dala do péče současným pěstounům, kteří jej začali záměrně a soustavně izolovat od rodiny všemi možnými způsoby.

Za chvíli přijde puberta a po ní dospělost. Období hledání pravdy, svých kořenů, své identity.

Jak asi bude chlapec reagovat až z materiálů zjistí, že pěstouni o něm lhali, že sociálka Barnevernet lhala ve svých zápisech o jeho přání, norští psychologové placení sociálkou o něm psali lživé posudky, že mu pěstouni spolu s Barnevernetem bránili v kontaktech s jeho českou rodinou, že od něj násilím a bezdůvodně odtrhli bratra ?

Ano, Denis Michalák svým pěstounům nepoděkuje za léta bolesti a psychických problémů. Za léta nucené izolace od dědečka, jehož fotku měl na nočním stolku, ale nesměl mu ani zavolat. Nepoděkuje pěstounům za to, že mu odmítali předávat dárky a dopisy od jeho rodiny. Naopak, toto vše obrátí proti nim.

Za pár let bude svět veřejně mluvit o bezpráví na dětech a rodinách páchaném v Norsku pod hlavičkou "péče o děti". Toto bude veřejně odsouzeno jako závažné porušování lidských práv. Vždyť jen těch dokumentů, kterých doposud o bezpráví v Norsku vzniklo, vzniká a vznikat bude. A 8 případů přijatých nyní ve Štrasburku proti Norsku kvůli porušování práv dětí, lidských a biologických práv.

Tato fotka byla pořízena PO ODEBRÁNÍ dětí, když byli chlapci ještě spolu u přechodné pěstounky a matka za nimi přišla na schůzku. Starší Denis sedí mámě na klíně, zcela dobrovolně a je zcela šťastný a spokojený. Přesto tehdy Barnevernet a pěstounka již tvrdili, že chlapec matku odmítá...

Zarážející je i přístup ministerstva zahraničních věcí - v červnu dostanou oznámení od Norska, neinformují nijak českou rodinu. V červenci teprve redaktoři Českého rozhlasu toto zjistí a odvysílají. A až po zveřejnění této zprávy ministerstvo sdělí, že napíše nótu, kde bude poníženě prosit Norsko o respektování českého občanství nezletilého českého občana, který je od narození pod zákonnou ochranou České republiky. Dává tím ministerstvo zahraničních věcí najevo, že české občanství nic neznamená, že neumí chránit české občany, padne na kolena a akceptuje rozhodnutí kohokoliv, kdo do ČR posílá ročně miliardy korun ?

Autor: Vera Kuncova | karma: 40.27 | přečteno: 3757 ×
Poslední články autora